onsdag den 19. december 2012

Bingo

En hyggelig matematisk aktivitet! Jeg har fundet forskellige steder, hvor man kan få udskrevet så mange plader, som man har lyst til.

Her er en almindelig dansk version med tallene fra 1-90. Der er 30.000 forskellige!De kan skrives ud i forskellige størrelser og med flere plader på hver side - se nederst på siden.
Klik her for at printe plader.
Man kan også printe fra TV2s bingo banko side - se her .

Da vi for nogle år siden var på besøg i Canada, var de VILDE med at spille bingo! Pladerne er lidt anderledes, og tallene går kun til 75. Feltet i midten er frit - dvs. det må man starte med at lægge en brik på. Man kan spille vandrette rækker den ene omgang, og aftale at man spiller lodrette eller diagonale den næste. Man kan også spille om at dække de 4 hjørner først.
Øverst står ordet BINGO. Når man råber op, siger man både tallet og hvilken række det er i - f.eks. "B 13" eller "G 57".
Klik her for at printe plader.

Man kan lave tal til at trække af propper fra mælk eller f.eks. bruge en såkaldt generator - altså få en maskine til at trække et tilfældigt tal. Klik her for at få en generator til de "amerikanske/canadiske" plader.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar